Heb je er altijd al van gedroomd om een buitenrit te maken over de Veluwe of Ginkelse heide? Lavitana biedt je deze mogelijkheid! Wij staan met onze paarden slechts 15 minuten vanaf de prachtige heide. Of je nu behoefte hebt aan een ontspannen rit tijdens een prachtige zonsondergang of een rit met wat meer actie met stukken in rengalop, alles is mogelijk. Onze paarden zijn braaf in het verkeer en gaan wekelijks mee op buitenrit.

Ontspannende rit over de heide

Tijdens deze rit rijden wij over de ruiterroutes naar de Ginkelse heide. 
Dit is een zeer ontspannende rit waarbij je volledig tot rust komt en van de natuur kan genieten. Uiteraard kunnen we een (rustig) drafje en galopje doen. Wil je alleen stappen? Dat is ook helemaal prima. We stemmen de rit af op jouw wensen. Deze rit duurt twee uur en is geschikt voor licht gevorderde en gevorderde ruiters.

Rit voor gevorderden 

Tijdens deze rit vindt er wat meer actie plaats (indien gewenst). Denk hierbij aan draven en galopperen. Wanneer gewenst kan er ook een stukje rengalop gedaan worden. De route die we rijden is een stuk groter en uitgebreider. Deze rit duurt twee uur en is alleen geschikt voor de gevorderde ruiter.

Rit voor beginners

Kun je nog niet goed paardrijden, maar wil je wel een prachtige buitenrit maken? Dan houdt een van ons uw paard vast en lopen wij er naast. Deze buitenrit word gemaakt door het bos waar de paarden staan. Op deze manier kunnen wij ook beginners een onvergetelijke buitenrit bieden. Deze rit duurt 60 minuten.

De voorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan de ritten gelden een aantal voorwaarden:

  • Je moet zelfstandig kunnen lichtrijden, sturen en netjes kunnen blijven zitten in galop (dit geldt niet voor de beginnersrit)
  • Je hebt schoenen/ laarzen/ jodphurs aan waar een hak onder zit
  • Je neemt zelf een cap mee
  • Je hebt een rijbroek of andere comfortabele broek aan die niet van een gladde stof gemaakt is
  • Wij hanteren een gewichtslimiet van 85 kilo voor onze paarden
  • Wij stellen ons niet aansprakelijk

Overige informatie 

Onze paarden hebben zowel dressuur- als spring zadels. De paarden worden met een hoofdstel met bit gereden. Minimaal 1 deelnemer, maximaal 2 deelnemers per rit. Vanaf het moment dat je onze stal betreedt tot het moment dat je de stal verlaat zijn wij NIET verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, hier dien je ook voor te tekenen.

Tarieven

De tarieven voor de ontspannende rit en de gevorderde rit van 2 uur zijn €85,- euro. Dit is inclusief een hapje & drankje. Het is ook mogelijk om onderweg te lunchen bij het pannenkoekenhuis, dit is op eigen kosten. De tarieven voor de beginnersrit zijn €50,- euro. Inclusief hapje & drankje.