Het is ook mogelijk om uw paard bij mij in training te zetten. Uw paard komt bij mij op locatie nabij Arnhem. Afhankelijk van de reden en het aantal weken / maanden kijken wij samen of uw paard in een apart afgezet stukje wei komt of in de kudde bij mijn twee shetlander ruinen en shetlander merrie. Uw paard heeft altijd de beschikking over een (schuil) stal en krijgt indien gewenst onbeperkt hooi en uiteraard water.

Uw paard kan mij bij terecht voor het volgende:

Zadelmak maken 

Op een vertrouwde geduldige manier laten wij uw paard in fases aan het zadel en hoofdstel wennen.

Ruitermak maken

Wanneer het paard/pony gewend is aan het zadel gaan wij beginnen met het mak maken van een ruiter op zijn/haar rug. Ik vind het hierbij erg belangrijk dat de eerste ervaring vertrouwd en geduldig verloopt.

Inrijden

Zodra het paard alle eerde genoemde fases beheerst gaan wij als het paard er aan toe is (lees: qua leeftijd en conditie ) mee aan de gang om het dier rustig in te rijden. Hierbij vind ik het belangrijk dat dit op een consequente en correcte wijze gebeurt. Het paard is ingereden als ik zelfstandig op- en af kan stappen, en ik kan stappen, draven en galopperen, halt houden en sturen.

Doorrijden

Als het paard is ingereden kunt u er voor kiezen om het paard door mij nog verder door te laten trainen. Bij doorrijden spreken wij van een goede basis, stap draf en galop. Halthouden, achterwaarts, een mooie stille verbinding, nagevelijk, figuren kunnen rijden, etc. Indien gewenst kan ik uw paard ook verkeersmak/ verkoop klaar/ wedstrijd klaar maken.

Vrijheidsdresuur opleiden

Het is mogelijk om uw paard bij mij in training te zetten om op te leiden in de vrijheidsdressuur
tot het gewenste resultaat/ niveau. Dit is mogelijk wanneer het paard nog helemaal groen is en geen basis en trucs beheerst maar ook wanneer het paard al een aantal oefeningen beheerst.

Probleem?

Heeft uw paard een (terugkerend) probleem? Bijvoorbeeld met rijden, trailer laden, gedrag, trauma of iets anders? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden, ik help jou en je paard graag.

Bij alle bovenstaande manieren van training dient u zelf voor het harnachement te zorgen.