Hieronder staan per thema de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, maar wil je deze wel beantwoord hebben? Neem dan contact op via info@lavitana.com 

Paardenhaarsieraad

Waar moet ik het haar voor mijn sieraad naartoe sturen?

Zodra je hebt besteld ontvang je een mail met een een bevestiging. In deze mail staat het adres waar je het haar naartoe kunt sturen.

Hoe moet ik het haar knippen en zie je dat terug in de staart?

Je kan het beste helemaal achter in de staart knippen en dan iets in het midden, zo dicht mogelijk bij de staart wortel. Zo voorkom je dat je een hap in de staart ziet. Als je paard een dunne staart heeft kun je het beste meerdere keren kleine plukjes knippen op verschillende plekken.

Ik heb geen eigen paardenhaar, maar ik wil toch graag een armband/ sleutelhanger wat is hierbij de mogelijkheid?

Voor vijf euro extra kun je haar van ons gebruiken! Je kunt kiezen uit blond, bruin, zwart, vos, grijs/zilver of gemixed.

Hoe moet ik het haar opsturen?

Je kan het haar het beste (gewassen) in een envelop op sturen. Zorg wel dat het haar droog is! Zorg er voor dat de haren samen zijn gebonden met een elastiekje. Zorg dat er geen overdreven knopen in het haar zitten. Het liefst niet vlechten, omdat er dan een krul in het haar komt, en dat kan je terug zien in de vlecht.

Ik heb te weinig haar, wat nu?

Voor te weinig haar heb ik een paar optie’s:

  1. Ik heb een hele kleine sluiting, hier kan ik een ronde vlecht van maken. Zo heb je toch een armband als je te weinig haar hebt, van bijvoorbeeld een overleden paard/pony.
  2. Ik voeg haar aan de armband toe. Ik gebruik het door jou opgestuurde haar en doe hier haar van dezelfde kleur bij. Zo heb je toch een mooie armband van je lieveling, alleen dan met wat extra haar dat niet van jouw lieveling is.
  3. Ik kan er een mooie sleutel hanger van maken in plaats van een armband. Bij sleutelhangers maakt het namelijk niet uit hoe lang het haar is.
  4. Ik doe er een stukje leer onder. Zo vult het leer de sluiting op en heb je toch een mooi sieraad.

Heb je te weinig haar? Vermeld dit dan duidelijk bij je bestelling, en vermeld ook welke van bovenstaande oplossingen je wilt toepassen. Ga je voor optie drie, kies dan een van de sleutelhangers en geen armband.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn armband binnen heb?

Na ontvangst van betaling ga ik ermee aan de slag. Het product wordt binnen vier weken na betaling verzonden. Heeft je bestelling haast? Geef dit dan aan bij de bestelling, dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen maar ik kan niks beloven aangezien het niet altijd op voorraad is.

Mijn armband heeft een andere kleur dan de staart, hoe komt dit?

Vaak is de staart niet helemaal in één kleur, zeker bij jonge paarden kan de staart erg van kleur veranderen. Denk bijvoorbeeld aan aan een schimmel, het paard word zwart geboren, maar in de loop van de jaren wordt het paard lichter. Dat geldt ook voor de staart. Ook kan het zo zijn dat de onderkant van de staart vaak lichter is door de zon. Hier onder zie je een foto van de staart van een 3 jarige schimmel, met een grijs kleurige armband.

staart

 

 

 

 

Hoe meet ik mijn polsmaat op?

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een touwtje om je pols te doen en deze vervolgens op te meten. Let er wel op dat je het echt straks opmeet, anders wordt je armband straks te wijd want ik tel bij de doorgegeven maat nog 2 cm op.

Ik ben niet tevreden met de armband, kan ik deze retourneren?

Omdat het gaat om een product dat naar jouw wens en waarschijnlijk ook met jouw haar is samengesteld is dit niet zo maar mogelijk. Lees de algemene voorwaarden voor jouw mogelijkheden en rechten.

Zijn er armbanden van Boots, Diego, Winnetou, en / of Dandy te koop?

Ja, zo nu en dan zet ik een armband of een sleutel hanger te koop van een van mijn paarden. Deze armbanden vallen onder mijn merchandise, dus als die op dit moment worden aangeboden kun je ze vinden op de pagina merchandise.

ik kan/wil niet via ideal betalen, wat nu?

De webshop is net nieuw, we zijn nog een beetje aan het kijken wat handig is. Voor nu hebben we alleen Ideal als betaalmogelijkheid, maar mocht blijken dat er veel vraag is naar andere betaalmethoden dan gaan we hier zeker naar kijken. Stuur dus gerust een mailtje naar info@lavitana.com als je van mening bent dat er een andere betaaloptie moet komen.

Bestelling plaatsen algemeen

ik wil bestellen maar er staat ‘beschikbaar via nabestelling’

Dit betekent dat het product nu niet op voorraad is maar dat het besteld wordt. Jij kunt het al wel bestellen maar de levertijd zal wellicht iets langer zijn dan normaal.

ik wil bestellen maar er staat ‘uitverkocht’

Dit betekent dat het product uitverkocht is en er ook niet bekend is of het nog terugkomt.

Lessen/workshops vrijheidsdressuur

Ik wil graag een les van je maar mijn paard/pony kent nog helemaal niks, kan dit?

Natuurlijk kan dit, om een les van mij te nemen hoeft je paard nog niks te kunnen. Ik leer je dan de basis en leg je uit hoe je het beste kunt beginnen. Afhankelijk van hoe het gaat kunnen we kijken of we je paard/pony al een aantal kleine trucs kunnen leren.

Ik wil graag les van je, hoe maak ik een afspraak?

In mijn agenda kun je kijken of ik toevallig binnenkort bij jou in de buurt ben. Is dit het geval? Klik dan op de datum van de lesroute en geef je op het via het inschrijfformulier. Geef hierop aan om welke datum het gaat en dat het om een vaste lesroute gaat. Staat er binnenkort geen lesroute gepland bij jou in de buurt? Ook dan kun je je lesaanvraag indienen via het formulier. Je kunt hierop dan een datum aangeven waarop je graag les zou willen hebben, en ik neem dan contact met jou op voor de mogelijkheden.

Ik wil graag met een groep een vrijheidsdressuur workshop doen, kan dat ook op eigen locatie?

Zeker! Zoals omschreven op de pagina ‘Lessen vrijheidsdressuur’ kunnen jullie bij mij op locatie komen, maar ik kan ook (eventueel zelfs met mijn paarden) bij jullie op locatie komen. Neem contact met mij op via info@lavitana.com om de mogelijkheden te bespreken.

Workshop paardenhaarsieraad

Ik wil bij mij op stal een workshop paardenhaarsieraad organiseren, kan dat?

Dat kan, als je minimaal vier deelnemers hebt. In mijn agenda kun je zien of ik binnenkort toevallig bij jullie stal in de buurt ben, en jou en je stalgenoten inschrijven voor de lesroute op deze dag. Is dit niet het geval, dan kun je een aanvraag indienen via het formulier en neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil een workshop paardenhaarsieraad doen maar ik ben alleen/ heb te weinig deelnemers. Wat nu?

In mijn agenda kun je zien wanneer ik bij mij op stal of op een andere locatie bij jou in de buurt weer een (openbare) workshop paardenhaarsieraad organiseer. Daar kun je dan misschien aan meedoen.

Lavitanadag

Wanneer is er weer een Lavitanadag?

Alle Lavitanadagen van 2018 zijn inmiddels weer voorbij. In het voorjaar van 2019 zal er weer een nieuwe Lavitanadag plaatsvinden. De datum hiervan wordt bekend gemaakt via social media en is dan terug te vinden in mijn agenda op deze site. Wil je niet zo lang wachten? Dan kun je altijd nog een privé Lavitanadag boeken bij jou of bij mij op stal. Lees meer over de mogelijkheden op de pagina Lavitanadag.

Fotoshoot

Ik woon heel ver weg, kan ik dan ook een fotoshoot doen?

Neem hiervoor contact op via info@lavitana.com, dan bespreken we de mogelijkheden. Let wel op: de reiskosten kunnen dan wel hoog oplopen. Deze worden berekend vanaf Doesburg.

Paard in training

Samenwerkingen